Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Απάντηση σε σημαντικές απορίες

Μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της Σχολής Ατομικών Προπονήσεων ELITE, οι οποίοι απάντησαν σε σημαντικές απορίες σχετικά με την αθλητική προετοιμασία υποψήφιων μαθητών.

Πως δημιουργήθηκε η ανάγκη για κάτι τέτοιο;
Συχνά μας ρωτούν για αυτή την υπηρεσία μας και διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σχετική άγνοια για το σημαντικό κομμάτι της αθλητικής προετοιμασίας υποψήφιων μαθητών. Η ανάγκη δημιουργείται κυρίως κατά την περίοδο που οι μαθητές φοιτούν στη Γ΄Λυκείου και έχουν ως στόχο σχολές που έχουν ως προϋπόθεση κάποια αθλητική δοκιμασία. Έτσι λοιπόν οι μαθητές προσφεύγουν σε κάποιο γνωστό τους γυμναστή ώστε να τους δείξει ή να τους προετοιμάσει σχετικά με τα αθλήματα που πρόκειται να δοκιμαστεί.

Η ανάγκη αυτή λοιπόν, μας έκανε να δημιουργήσουμε μία άρτια οργανωμένη υπηρεσία, μέσω της οποίας θα μπορούν οι μαθητές να προετοιμαστούν κατάλληλα και σωστά για να περάσουν τα όρια των αθλημάτων.

Γιατί το επιλέγουν οι μαθητές;
Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν το στοιχείο της τελειομανίας. Ένας μαθητής (ή γονέας) που έχει θέσει έναν συνειδητό στόχο, προσπαθεί να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν πιο σωστά, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα μέσα. Έτσι λοιπόν οι μαθητές που πρόκειται να δοκιμασθούν σε κάποια αγωνίσματα, φροντίζουν να προετοιμαστούν για αυτά, δίπλα σε ειδικούς.

Πότε πρέπει να ξεκινήσει ένας μαθητής;
Συνήθως οι μαθητές δε δίνουν τη πρέπουσα σημασία στα αθλήματα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται προ εκπλήξεων, όταν τη τελευταία στιγμή συνειδητοποιούν ότι δυσκολεύονται στην επίτευξη των ορίων. Αυτό ενισχύει το ήδη υπάρχον άγχος και συνήθως λειτουργεί αποτρεπτικά για τον υποψήφιο. Εμείς προτείνουμε, ως καλύτερη περίοδο προετοιμασίας, το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου-Απριλίου και την περίοδο που μεσολαβεί μεταξύ γραπτών και αθλητικών δοκιμασιών. Θεωρούμε πως ο Σεπτέμβριος είναι μήνας προσαρμογής, ενώ ο Μάιος είναι μήνας καθολικής συγκέντρωσης στη γραπτή προετοιμασία, για αυτό και τους έχουμε αποκλείσει.
Προσοχή!
·         Ένας μαθητής που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με σωστή και οργανωμένη δουλειά, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του σχεδόν έτοιμο περίπου κατά το μήνα Φεβρουάριο.
·         Ένας μαθητής που είναι έτοιμος το μήνα Φεβρουάριο, σταματάει τις προπονήσεις και απλώς παρακολουθείται από τους προπονητές σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται επιπλέον η οικογένεια με έξοδα.

Τι κόστος έχει;
Κάποτε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν είδος πολυτελείας, αφού και σε αυτό η εκμετάλλευση του Έλληνα δεν έμεινε στο συρτάρι. Σήμερα όμως το κόστος κινείται σε λογικά πλαίσια και συχνά υπάρχουν συνάδελφοι που με λίγα χρήματα, προσφέρουν πολύ καλές υπηρεσίες.

Που μπορούμε να σας βρούμε;
Με τη δύναμη της τεχνολογίας πια ο καθένας μπορεί να μας βρει στο διαδίκτυο, μέσω της σελίδας μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook) ή το blog μας, στο οποίο μπορούν όλοι να δουν δείγμα της δουλειάς μας αλλά και τρόπους επικοινωνίας, ενώ κάθε απόγευμα μπορεί κάποιος να μας συναντήσει στο γραφείο μας, που βρίσκεται στην οδό Αμπελοκήπων – Σοφοκλέους γωνία, στη Σταυρούπολη, στα γήπεδα του Έσπερου Τερψιθέας, όπου φιλοξενούμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου