Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Κάνω ατομικές για να με προωθήσουν σε ομάδα... Τι συμβαίνει με τους ψευτο-μάνατζερ;


Είναι πραγματικότητα το γεγονός πως έχουν συνδέσει τις ατομικές προπονήσεις με την προώθηση παικτών. Κάτι που όμως δε μπορεί να συνδεθεί, τουλάχιστον με αυτή τη σειρά..

Ακούμε τελευταία πως πολλοί "προπονητές", θέλοντας να γεμίσουν τα γήπεδα με ποδοσφαιριστές και τη τσέπη τους με εύκολο χρήμα, προσελκύουν τους αθλητές με το "παραμύθι" πως θα τους βρουν ομάδα.. (θεέ μου)

Δυστυχώς όμως και οι αθλητές, αγωνιώντας για ένα καλύτερο μέλλον, εμπιστεύονται ανθρώπους που τους γεμίζουν το μυαλό με μεγαλεία και εξασφάλιση.  Είναι απόλυτα λογικό και δε μπορούμε σε καμία περίπτωση να ρίξουμε ευθύνη σε αυτά τα παιδιά που κοιμούνται και ξυπνούν με όνειρο το καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο. Αντιθέτως, χρειάζεται η περιβόητη "αθλητική αστυνομία" για να μαζέψει αυτούς που έχουν μετατρέψει τον αθλητισμό σε μικρομάγαζο, κερδοσκοπώντας.

Παραδίπλα ... ακούμε για managers, που συνεργάζονται με γυμναστές με σκοπό τη βελτίωση των αθλητών τους. Εκεί εντοπίζουμε ένα άλλο φαινόμενο στο οποίο υπάρχουν περισσότεροι συνεργοί. Ο manager παίρνει ένα ποσό Α το οποίο χωρίζεται σε ποσοστά. Τα ποσοστά αυτά όμως θα πρέπει να υπάρχουν και τον επόμενο μήνα... Οπότε ο αθλούμενος ..προφανώς.. δεν είναι ποτέ έτοιμος γιατί δεν έχει πιάσει τον περιβόητο στόχο (πω πω μαγείρεμα που παίζει..) , ο οποίος στόχος ποτέ δεν έχει ακουστεί.. Ως αποτέλεσμα έχουμε έναν πατέρα με άδεια τσέπη, έναν απογοητευμένο νεαρό αθλητή,  έναν καλοπληρωμένο manager και το κυριότερο.... έναν γυμναστή-εκπαιδευτή που είναι συνένοχος στο έγκλημα..

Συμπερασματικά.. το άρθρο μου αυτό θέλει να τονίσει πως υπάρχουν συνάδελφοι γυμναστές και προπονητές , που τις ελεύθερες ώρες τους κρατούν το μπλοκάκι με της οικονομικές συναλλαγές της ημέρας (Παναγία μου..) , ενώ από την άλλη υπάρχουν γυμναστές άνεργοι και μετανάστες που η ημέρα τους περνάει με εκπαίδευση και ενημέρωση..

Άραγε.. οι παραπάνω έχουν αναλάβει κανένα παιδί ΔΩΡΕΑΝ; (στη ζωή τίποτα δεν είναι δωρεάν..)
Άραγε.. οι παραπάνω έχουν επενδύσει σε κάποιον χωρίς εύπορο πατέρα; (χμμμμ)
Άραγε.. οι παραπάνω γνωρίζουν τον ορισμό της ατομικής εκπαίδευσης και προετοιμασίας;
Άραγε.. πολλά άραγε ζόρικα και αναπάντητα..

ΥΣ. Υπάρχουν Κύριοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτό που κάνουν, αγαπούν τη δουλειά τους και ουδεμία σχέση έχουν με τα παραπάνω. Ελπίζω να μην λάβουν καμία μύγα, γιατί τότε θα καταλάβουμε ότι κι αυτοί κάποια συμφέροντα εξυπηρετούν...

Επώνυμα και με σεβασμό προς τον υγιή αθλητισμό..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου